Duitsland roept haar burgers op om een noodpakket in huis te halen. De regering raadt iedereen in het land aan om goed voorbereid te zijn op levensgevaarlijke ontwikkelingen in de toekomst.

Voor het eerst sinds de Koude Oorlog is er een zogenaamde nieuwe civiele verdedigingsstrategie van Duitsland ontwikkeld. Deze strategie wordt in negenenzestig bladzijden beschreven en moet woensdag goedgekeurd worden door het Duitse kabinet.

Duidelijk Signaal

Hoewel we nooit weten wat de toekomst brengen gaat, is dit een helder signaal. In geval van nood moet iedereen voor een periode van tenminste tien dagen onafhankelijk kunnen zijn van derden. Denk hierbij niet alleen aan voedsel en water, maar ook aan energiebronnen.

Lege supermarkten in Griekenland

Onrust kan erg snel voor schaarste zorgen. Een recent voorbeeld is de onrust in Griekenland rond de houdbaarheid van de Griekse schuld en de dreigende Grexit. De Grieken waren met name producten met langere houdbaarheidsdatum aan het hamsteren en de supermarkten lieten als snel lege schappen zien.


Advies over inhoud noodpakket

Het advies van de Duitse overheid over de inhoud is als volgt;

  • tien liter water per persoon
  • voedsel voor tenminste tien dagen
  • genoeg batterijen
  • contant geld
Volgens de strategie moeten Duitsers deze producten altijd in huis hebben om voorbereid te zijn op een noodsituatie.

Wij hebben eerder deze maand een blog geplaatst over welke spullen je in je 'bug-out-bag' moet hebben. Dit is een een rugzak met essentiële spullen die je meeneemt als je moet vluchten of als je in een noodsituatie verkeert.

De Nederlandse overheid adviseert ook een Noodpakket. Zij gaan hier tot nu toe echter minder ver in als de Duitse overheid.

Bent u op zoek naar een eenvoudig Noodrantsoen?

Koop dan bijvoorbeeld het lang houdbare Noodrantsoen van NRG-5.


nrg-5 noodrantsoen

Wilt u een noodrantsoen met meer smaak? Kijk dan naar de noodrantsoenen van Mountain House of onze premium noodrantsoenen.Geïnteresseerd in de Duitse bron van dit bericht? Klik dan hier