Wacht a.u.b...

{{var product.name}} is toegevoegd aan je winkelwagenVerder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

EHBO

EHBO kit kopen?

Wil je een EHBO-kit kopen? Zorg er dan voor dat je gaat voor een betrouwbare, volledige koffer. De EHBO-sets van het onze merken zijn met zorg samengesteld en zit vol met praktische hulpmiddelen.

Lees Meer...
Het belang van een EHBO-doos en het onderscheid tussen verschillende kits. Een goede EHBO-koffer beschikt over medische hulpmiddelen voor het meest voorkomende letsel. Bovendien zijn ze praktisch ingedeeld zodat je de juiste materialen snel weet te vinden tijdens een noodgeval. Over het algemeen is de koffer van de EHBO-kit voor openbare ruimtes ook goed zichtbaar. Verbanddozen voor persoonlijk gebruik zijn compacter en eenvoudiger op te bergen in een la, achterin de auto of een kastje in de badkamer.

Eerste hulp aanbieden is belangrijk bij grote en kleine ongelukken

Na een ongeval is het essentieel om zo spoedig mogelijk medische hulp te verlenen. Dat lukt alleen wanneer je over daarvoor geschikte materialen beschikt. In een EHBO-koffer zitten hulpmiddelen om blaren, brandwonden, tekenbeten, verzwikkingen en onderkoeling te behandelen. Voldoet jouw huidige EHBO-kit nog aan alle eisen? Verouderde modellen zijn namelijk lang niet zo compleet als moderne exemplaren. Bovendien zijn de materialen niet oneindig houdbaar. Verder is het handig om te weten hoe je eerste hulp verleent. Via verschillende EHBO-cursussen leer je hoe je mensen na een ongeluk zo goed mogelijk helpt.

De juiste EHBO-kit voor iedere situatie

Tussen verschillende EHBO-koffers zit behoorlijk wat onderscheid. Hoe weet je welke kit voor jou het beste is? Over het algemeen is de plek waar je de kit ophangt een belangrijke indicator. De omvang van de koffer is ook van belang. Een EHBO-kit voor op reis dient bijvoorbeeld niet te groot te zijn. Verder zijn bepaalde letsels bij een sportvereniging veel waarschijnlijker dan op het werk en thuis. Daarom zijn er veel soorten EHBO-pakketten. We leggen hieronder uit wat de verschillen zijn en waar je op dient te letten.

Een EHBO-koffer voor thuis is divers en compleet

Je hoort vaak dat de meeste ongelukken thuis plaatsvinden. Logisch, want daar breng je veel van je tijd door. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent. Meestal heb je thuis wel ergens een plek om een EHBO-koffer te bewaren. Kies daarom voor een relatief grote kit zodat je op alle soorten letsel een antwoord hebt. De EHBO-set voor thuis die wij aanbieden is daarom erg volledig. Denk onder andere aan verschillende soorten pleisters, een mitella, desinfectiemiddel, medische handschoenen, kompressen, een tekentang en een beademingsmasker.

EHBO-sets om mee te nemen op reis

Bij EHBO-kits voor op reis spelen de afmetingen een rol. Je neemt graag zoveel mogelijk mee, maar het moet allemaal niet te veel ruimte innemen. Er zijn speciale, compacte sets die je makkelijk meeneemt. Tegelijkertijd zitten er alle benodigdheden in om veel voorkomende letsels tijdens reizen en vakanties te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan desinfectiedoekjes, pleisters, verbandmaterialen, een tekentang en een thermometer.

De ideale EHBO-kit voor sportverenigingen

Het is geen geheim dat er tijdens het sporten behoorlijk wat ongevallen plaatsvinden. Een EHBO-koffer op een sportlocatie dient daarom aan specifieke voorwaarden te voldoen. Sportblessures zijn vaak verzwikkingen en verwondingen. Voldoende verbandmaterialen, pleisters en ontsmettingsmiddelen zijn daarom vereist. Daarnaast is het handig wanneer je mogelijke botbreuken onmiddellijk kan stabiliseren. Overigens vraagt niet iedere sport om dezelfde hulpmiddelen. Hou dus ook rekening met de sport of de sporten die op een bepaalde locatie beoefend worden.

9 artikel(en)

9 artikel(en)

iDEAL Visa Mastercard Paypal Bancontact Sofort Belfius