Wacht a.u.b...

{{var product.name}} is toegevoegd aan je winkelwagenVerder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Noodradio

Tijdens noodsituaties is essentieel om in contact te blijven met de buitenwereld. Verschillende merken verkrijgbaar zoals Emplay en Midland. Noodradio's zijn daar speciaal voor gemaakt. Ze werken bijvoorbeeld op een accu, zonne-energie of zijn opwindbaar dankzij een ingebouwde dynamo. Een noodradio heeft unieke eigenschappen zodat je van nuttige informatie wordt voorzien wanneer je er echt behoefte aan hebt. Luister bijvoorbeeld naar instructies van gespecialiseerde instanties. Is het na een ramp verstandig om binnen te blijven en de ramen en deuren te sluiten of is evacuatie de juiste keuze? Wacht niet tot het te laat is en bereid je voor op calamiteiten met een betrouwbare noodradio.

→ Lees Meer

Bijzondere eigenschappen van noodradio's

Noodradio's onderscheiden zich op verschillende vlakken van standaard radio's. Een noodradio dient namelijk altijd te werken. Zelfs wanneer de stroom uitvalt. Op je smartphone blijf je normaal gesproken op de hoogte van wat er om je heen gebeurt. Maar wanneer je batterij leeg is ben je op jezelf aangewezen. Bovendien blijven mobiele netwerken lang niet altijd overeind tijdens noodsituaties. Een noodradio beschikt over mechanismen om zichzelf van stroom te voorzien. Waardoor ze onafhankelijk functioneren en je er dus altijd op kunt vertrouwen. Door op de hoogte te blijven tijdens noodsituaties verhoog je de kans op een goede afloop.

Noodradio's: met zonnepaneel, opwindbaar en met batterij

Op een noodradio moet je altijd kunnen rekenen, dus ook wanneer de stroom is uitgevallen. De meeste modellen werken onder andere op batterijen. Maar die zijn op een gegeven moment leeg. Tijdens rampscenario's zijn nieuwe batterijen lang niet altijd voorhanden. Een mooie oplossing is een ingebouwd zonnepaneel. Hierdoor is de noodradio een op zichzelf staand apparaat dat nergens van afhankelijk is. Een tweede opties is een zwengel. Door hieraan te draaien voorzie je de radio van stroom door de ingebouwde dynamo. Moderne noodradio's beschikken regelmatig over een ingebouwde power bank met een USB aansluiting. Hierdoor voorzie jij ook je telefoon en andere apparaat van stroom.

Een noodradio is extra stevig en duurzaam

Apparaten en hulpmiddelen voor noodgevallen dienen onder alle omstandigheden te functioneren. Je hebt weinig aan een zonnepaneel of zwengel wanneer de noodradio het zelf binnen de kortste keren begeeft. Wij verkopen hoogwaardige radio's waar je echt op kunt bouwen. Want tijdens noodsituaties laat je liever niets aan het toeval over. Noodradio's zijn bijvoorbeeld resistent tegen water en beschadigen niet zomaar wanneer ze vallen of ergens tegenaan stoten.

Compact, lichtgewicht en makkelijk mee te nemen

Noodradio's zijn makkelijk te vervoeren. Ze zijn compact en hebben een laag gewicht. Bovendien zit er vaak een handvat of een karabijnhaak aan om vervoer nog eenvoudiger te maken. Door het kleine formaat neem je ze gemakkelijk mee in je rugzak of andere tas. Daarnaast berg je de radio makkelijk op wanneer je er geen gebruik van maakt. Dankzij al deze eigenschappen onderscheiden noodradio's zich van standaard modellen. Wij hebben de beste exemplaren voor je op deze pagina verzameld. Want je bent pas echt klaar voor onverwachte catastrofes wanneer je over een betrouwbare en multifunctionele noodradio beschikt. → Verberg deze tekst.

8 artikel(en)

8 artikel(en)

iDEAL Visa Mastercard Paypal Bancontact Sofort Belfius