Wat zit er in een noodpakket?

Noodpakketten, ze bereiden je voor op noodsituaties. Maar wat zit er nou eigenlijk precies in zo’n noodpakket en wat betekent dat voor jou? In dit blog vertellen wij jou precies wat er allemaal in deze pakketten zit.

Wat doen noodpakketten?

Kort gezegd zijn deze noodpakketten bedoeld om jou en je omgeving voor te bereiden op noodsituaties. Deze overlevingspakketten zitten vol met items die je niet kan missen in momenten van nood. Met deze pakketten kan je minimaal 72 uur overleven.

Wat zit er in zo’n noodpakket?

Zoals eerder genoemd bereiden deze overlevingspakketten je voor op noodsituaties. Om dit te kunnen doen zijn er een aantal vereiste producten die niet kunnen ontbreken in het pakket. Het pakket bestaat uit verschillende benodigdheden zoals bijvoorbeeld een noodradio, EHBO kit, zaklamp, waterfilter, zakmes, nooddeken maar ook zit er een noodrantsoen in die jou een week kan voorzien van voedsel.

Lijst met dingen die niet mogen ontbreken:

Water

In dit lijstje kan water absoluut niet ontbreken. Het is heel erg van belang dat je jezelf heel erg goed blijft hydrateren. Goed hydrateren is heel erg belangrijk voor je gezondheid.

Voedsel (Lang houdbaar)

Lang houdbaar voedsel is erg belangrijk om je lichaam gevoed te houden tijdens een noodsituatie. Zo blijf je sterk en dus gemotiveerd om deze vervelende situatie door te komen.

Noodpakket

Zaklamp

Een zaklamp is natuurlijk ook erg belangrijk wanneer je geen elektriciteit meer hebt. Het is noodzakelijk goed je omgeving en de mensen om je heen in de gaten te houden.

Noodradio

Het is heel erg belangrijk om goed op de hoogte te zijn tijdens een noodsituatie. Daarom kan een noodradio niet ontbreken in een noodpakket. Zet de radio op een noodzender en zorg dat je up to date blijft.

EHBO-Kit

Als je het over noodpakketten hebt mag een EHBO-kit absoluut niet ontbreken. Wanneer jij of een naaste gewond raakt kan je door middel van een EHBO-kit deze persoon eerste hulp verlenen, erg belangrijk dus!

Waterbestendige Lucifers

Warm blijven is heel erg belangrijk voor het lichaam en daarom zijn waterbestendige lucifers een must have om een vuurtje te kunnen maken in koude tijden.

Nooddeken

Zoals hierboven genoemd is warm blijven heel erg belangrijk. Een nooddeken zorgt voor verwarming van het lichaam en zal dus onderkoeling tegengaan.

Zakmes

Een zakmes is natuurlijk noodzakelijk tijdens een noodsituatie. Dit is erg handig wanneer je wat moet snijden voor het koken, maar ook in de natuur ga je hem zeker nodig hebben!

Waxinelichtjes

Zorg altijd dat je een aantal waxinelichtjes of kaarsen in je noodpakket hebt zitten. Wanneer je zaklamp stuk gaat of uitvalt zorgt een kaars nog voor licht en warmte. Daarnaast heb je ook een continue stroom van vuur.

Waterfilter

Een waterfilter mag niet ontbreken in tijden van een noodsituatie. Een waterfilter zorgt ervoor dat wanneer je watervoorraad op is, je nog altijd water kunt drinken nadat je het met het waterfilter hebt gefilterd. Dit voorkomt uitdroging.

Dit zijn een aantal producten die zeker weten in een noodpakket moeten zitten en die ervoor zorgen dat u zich in een noodsituatie kan redden.

Allprepare heeft een groot assortiment aan noodpakketten beschikbaar die voldoen aan deze eisen!

Vluchten in het bos

Waarom een noodpakket aanschaffen?

In de onzekere tijden die tegenwoordig heersen in de wereld zorgt een noodpakket voor zekerheid. Deze overlevingspakketten zorgen ervoor wanneer je niet naar buiten kan en er geen gas/water/licht is dat je minimaal 72 uur kunt overleven. Daarnaast bestaan er ook noodpakketten waarmee je kunt vluchten voor wanneer je niet in je eigen huis kan blijven. Dit heet een bug out bag. We hebben helaas geen grip op wat er in de wereld aan de hand is. Het enige wat we tegen een dreigende situatie kunnen doen is goed voorbereid zijn.

Bezig met laden...