Wat is de veiligste plek op aarde?

Waar ben je tegenwoordig eigenlijk nog veilig? In de rare tijden van tegenwoordig is het lastig te zeggen waar je dan nog veilig bent. In dit blog gaan we hier wat dieper op in. Welke landen zijn veilig en wat kan je zelf doen om de huidige plek waar je je bevindt veiliger te maken?

Welk land is veilig?

Wereld

Er zijn op deze aarde 196 landen waarvan de een meer geld heeft dan de andere. Waar de een veilig is, is de ander onveilig. Zo verschillen alle landen erg veel van elkaar. En heeft ieder land zo zijn dingen.

Volgens de GPI (Global Peace Index) zijn dit de 10 veiligste landen:
1. Ijsland
2. Denemarken
3. Ierland
4. Nieuw-Zeeland
5. Oostenrijk
6. Singapore
7. Portugal
8. Slovenië
9. Japan
10. Zwitserland

Volgens de GPI komt Nederland op plek 16 van de veiligste landen van de wereld. Een keer de grens over en we zitten veiliger want buurland Duitsland komt op plek 15. België komt iets onder Nederland en komt op plek 20. Afghanistan is de hekkensluiter van deze lijst. Hier is het volgens de GPI het minst veilig.

Hoe maak ik mijn plek veiliger?

300

In tijden van nood is het fijn als je hier een beetje of zelfs goed op voorbereid bent. Hier zijn een heleboel mogelijkheden voor. Wat een erg goed idee is om een noodpakket samen te stellen. Deze bevat alles wat je nodig hebt tijdens een noodsituatie. Een aantal dingen die niet mogen ontbreken in je noodpakket zijn:
- Water
- Lang houdbaar voedsel
- Noodradio
- Zaklamp
- Contant Geld
- Gereedschap
- Kaarsen
- Aansteker

Allprepare biedt hiervoor kant en klare Noodpakketten aan. Deze pakketten zitten vol met alles wat je in deze tijden nodig hebt. Deze pakketten worden in alle vormen en maten aangeboden, je kan ze in verschillende situaties gebruiken zoals: natuurrampen, noodsituaties en zelfs bij autopech. Met een noodpakket van Allprepare kan je tot wel 72 uur overbruggen.

Wanneer je niet voorbereid bent op zo’n situatie is het erg belangrijk om meteen naar binnen toe te gaan en ramen en deuren te sluiten. Wanneer je gewond bent moet je direct de hulpdiensten inschakelen. Als je niet gewond bent, begin je met het helpen van andere mensen. Ook is het belangrijk om andere mensen te alarmeren over de noodsituatie die bezig is.

Bronnen

- Rijksoverheid
- Denkvooruit
Bezig met laden...