Iets waar mijn oog al meerdere malen op gevallen was is NRG 5. Een stuk goedkoper, eten voor een hele dag voor de prijs van 1 Mountain House maaltijd.

Maar waarschijnlijk ook een stuk minder smakelijk (dacht ik). Nu heb ik laatst een pakje NRG-5 Gekregen van Allprepare om eens te kijken wat ik er van vind. De resultaten van mijn test wilde ik graag met jullie delen.

Om te beginnen de verpakking. NRG-5 wordt geleverd in een kartonnen doosje waar voldoende in zit voor 1 volwassen persoon voor 1 dag. Ruim voldoende als je niet erg actief bent, maar in een noodsituatie kun je waarschijnlijk wel wat extra calorieën gebruiken, dus met 2300 kcal zou ik 1 doosje per persoon per dag aanhouden. De verpakking heeft een ideale formaat dus kan het zo in je bug out bag.

In het doosje zit een in dik aluminium geseald pakketje. Zolang dit pakketje in takt is blijft het eten minimaal 10 jaar goed (en onder de juiste omstandigheden opgeslagen nog veel langer). Daarin zitten dan weer 9 'repen', individueel verpakt in plastic. Dat is handig want zo kun je steeds 1 reep opeten zonder dat je geknoei hebt met open verpakkingen etc.

Allemaal hartstikke mooi natuurlijk, maar wat toch ook erg belangrijk is: hoe smaakt het? Nu had ik van tevoren al het een en ander gelezen van anderen en ik moet zeggen dat ik niet wist wat ik moest verwachten van de smaak. Ik had bedacht om gewoon 1 hele dag in alleen maar NRG-5 te eten. Gewoon om te kijken hoe haalbaar dat is.Om te beginnen heb ik gewoon 1 reep opgegeten, zo uit de verpakking. Ik was positief verrast over de smaak, deze is licht zoet en doet me denken aan babykoekjes. De smaak is in ieder geval prima te doen (zou ik daar aan het einde van de dag nog steeds zo over denken?). Mijn 4 kinderen tussen 13 en 3 dachten dat papa een koekje aan het eten was en wilden natuurlijk ook. Ze kwamen steeds nog een hapje halen, dus ze vonden het blijkbaar lekker.

Het spul is wel erg droog en je krijgt er een behoorlijk droge mond van. Tussen door steeds een slokje water en het was prima weg te krijgen. Als ik rustig at was het ook zonder drinken goed weg te krijgen. Je moet wel opletten tijdens het eten want het brokkelt nogal makkelijk

Op de verpakking had ik gelezen gelezen dat je er ook een pap van kunt maken wat het uiteraard minder droog maakt en het zou ook de smaak ten goede komen. Dat werd dus mijn tweede test. De smaak op zich was niet echt veranderd, maar de structuur is het zelfde als dat van havermout pap.

Als laatste heb ik nog geprobeerd rozijnen toe te voegen. Door de griesmeel vind ik dat altijd erg lekker. Door de rozijnen werd de structuur ook iets beter . Mijn conclusie is dan ook dat NRG-5 zeker de moeite is om in te slaan en zeker in combinatie met een ander noodrantsoen om afwisseling te hebben .