Kachel kopen? Met deze kachels zit je deze winter lekker warm!

De koude winter is weer onderweg naar ons kleine landje. Het binnen zitten met een dikke trui aan kan weer beginnen maar we willen natuurlijk wel graag warm blijven. Maar wat zijn dan de beste opties wat betreft kachels?

Wanneer je een kachel gaat uitkiezen heb je keuze tussen een elektrische kachel of een kachel op gas. Hierbij komt het op je persoonlijke voorkeur aan. Ik leg je hieronder wat verschillen uit!

Elektrische Kachel

Elektrische Kachel

Wat betreft Elektrische Kachels zijn deze over het algemeen ietsje duurzamer en werken dus op elektriciteit. Er is daarentegen wel meer elektriciteit nodig om een ruimte te verwarmen dan gas. In de basis blijft een elektrische kachel natuurlijk duurzamer en dus minder schadelijk voor het milieu door de bron. Een elektrische kachel is vooral bedoeld als bijverwarming en kan een ruimte super snel verwarmen. Een elektrische verwarming is dan ook daadwerkelijk bedoeld om 1 ruimte te verwarmen.

Gaskachel

Wanneer je een gaskachel gebruikt wordt de warmte in het huis geleidelijk verspreid. En doet er dus iets langer over om een ruimte te verwarmen. Een gaskachel kan gebruikt worden als hoofdverwarming, daardoor kan je dit in het hele huis gebruiken. Het is wel de minder duurzame keuze. Ook is gas iets minder veilig omdat het risico van koolmonoxidevergiftiging om de hoek komt kijken.

Gaskachel

Welke keuze is dan voordeliger?

Wanneer je een keuze gaat maken tussen een elektrische kachel of een gaskachel zul je ook graag willen weten wat voordeliger is natuurlijk. In de basis is stroom goedkoper dan gas, maar zoals ik al eerder genoemd heb gebruikt een elektrische kachel meer stroom dan een gaskachel gas gebruikt. Hierdoor verschilt het kostenplaatje eigenlijk amper van elkaar. Daarnaast blijft een elektrische kachel duurzamer. Je moet er rekening mee houden dat elektrische kachels niet gebruikt worden als centrale verwarming. Hier heb je een gaskachel voor nodig. Wel kan je een ruimte verwarmen met een elektrische kachel waardoor je de centrale verwarming een paar graden lager kan zetten of zelfs helemaal uit.

Mobiele Kachels van Allprepare

Allprepare heeft een mooi assortiment aan verschillende soorten kachels. Deze mobiele kachels kunnen altijd van pas komen, zo bereiden ze je ook voor op een noodsituatie! Mocht je zonder stroom en gas komen te zitten, kan je toch warm blijven met deze mobiele kachels. De verschillende soorten zijn: Elektrische Kachels, Gaskachels en Petroleum Kachels. Bekijk hier ons gehele assortiment!

Bezig met laden...