Hoelang kan je zonder eten in een noodsituatie?

Hoelang kan een mens leven zonder eten? Een vraag die we onszelf allemaal wel eens gesteld hebben, maar wat nou wanneer je echt in een situatie komt waarin je zonder eten komt te zitten? Wat doen we dan, en hoe lang hebben we dan nog? En wat kunnen we hiertegen doen?

Om daadwerkelijk exact te kunnen zeggen hoelang het precies duurt voordat een mens overlijdt na het stoppen met eten is onmogelijk. Het hangt namelijk van een aantal factoren af die per persoon verschillen. Deze factoren zijn vooral: gewicht, leeftijd, geslacht en vooral ook hoeveel water de persoon nog inneemt.

Water Drinken

Waterinname is in deze situaties heel erg belangrijk. Dit is namelijk cruciaal voor de werking van het lichaam. Wanneer je er voor zorgt dat je goed gehydrateerd blijft voorkomt dat hoofdpijn, urineweginfecties en nierstenen. Daarnaast reguleert het ook de lichaamstemperatuur en is het goed voor je huid. Als laatste is het ook zo dat het je energie, mentale alertheid en fysieke prestaties verhoogt. Kortom: blijf gehydrateerd. Allprepare verkoopt ook verpakt drinkwater en heeft hier dus de oplossing voor, maar daar kan je hier onder meer over lezen!

Hoelang kan je zonder eten?

Om antwoord te kunnen geven op de vraag “Hoelang kan je zonder eten?” hangt dus erg af van hoeveel water je drinkt en hoe zwaar je bent. Wanneer er geen eten in je omgeving is en je dus helemaal niets kan eten, begint het hongergevoel na een aantal dagen af te nemen. Naarmate van tijd wordt je steeds vermoeider en zwakker. Je zal steeds slaperiger worden en op den duur je bewustzijn verliezen. Je lichaam vecht tegen het uithongeren en zal op dat moment glucose aanmaken en vetweefsel afbreken, later begint ook het afbreken van de spieren. Naar schattingen duurt het 30 tot 50 dagen tot mensen die uitgehongerd zijn verzwakken, het duurt daarna ongeveer 43 tot 70 dagen tot deze mensen overlijden.

Noodrantsoen

Een aantal complicaties die je kan ondervinden wanneer je geen eten tot je beschikking hebt:

  • - Vermoeidheid - Dunner wordend of uitvallend haar - Bloedarmoede - Droge huid - Koud krijgen - Verzwakking van de spieren - Botverlies - verlies van menstruatiecyclus - Obstipatie - Kortademigheid
  • Noodrantsoen

    In een noodsituatie zonder eten komen te zitten is voor Allprepare geen optie. Allprepare heeft een groot assortiment aan noodvoedsel. Op deze manier ben je altijd goed voorbereid op een noodsituatie. De rantsoenen variëren van 1 dag tot en met 1 jaar aan voorraad. Deze noodrantsoenen zijn soms tot wel 25 jaar houdbaar, een perfecte voorbereiding op een noodsituatie dus. Zo zit je nooit zonder eten! Naast eten verkoopt Allprepare ook water. Dit zijn zakjes met verpakt water die je er super handig bij kan pakken in een noodsituatie! Lees hier verder over de beste noodrantsoenen.

    Bron

    VerywellHealth

    BBC News

    Bezig met laden...