EHBO-kits: Uw Eerste Hulplijn Thuis, Op Reis, en Overal

Een EHBO-kit is een cruciaal item dat in elk huishouden, reistas of voertuig aanwezig moet zijn. Deze compacte kits kunnen een leven redden of ernstig letsel beperken tijdens een medisch noodgeval, of het nu thuis gebeurt, op vakantie, of onderweg.

Thuisgebruik

Bij huiselijke ongelukken zoals snijwonden, brandwonden of vallen, kan een EHBO-kit het verschil maken tussen een tijdelijke pijn en een ernstige verwonding. De basiscomponenten van een thuiskit zouden onder andere pleisters, verbanden, een thermometer, pijnstillers, en een basishandleiding voor eerste hulp moeten bevatten. Het is belangrijk om de kit op een toegankelijke plaats te bewaren en ervoor te zorgen dat alle gezinsleden weten waar deze is en hoe deze te gebruiken.

Op reis

Wanneer we op reis zijn, worden we vaak blootgesteld aan nieuwe omgevingen en activiteiten die een verhoogd risico op verwondingen of ziekten kunnen meebrengen. Een reis-EHBO-kit moet worden aangepast aan uw reisplannen. Als u bijvoorbeeld naar een tropische bestemming gaat, kunnen zaken als insectenwerend middel, anti-muggenmiddel en ORS-zakjes nuttig zijn. Voor actieve vakanties, zoals wandelen of kamperen, zijn extra verbanden, een splinterpincet, en een tekenverwijderaar van vitaal belang.

Voor onderweg

Een EHBO-kit in uw voertuig kan van onschatbare waarde zijn bij auto-ongelukken of andere noodgevallen onderweg. Deze kit moet onder andere een nooddeken, verbanden, pleisters, een schaar, veiligheidsspelden en een zaklamp bevatten. Het is ook nuttig om wegwerphandschoenen en een ademmasker voor mond-op-mondbeademing bij te hebben.

Het kiezen van de juiste EHBO-kit

Er zijn veel verschillende soorten EHBO-kits, dus het is belangrijk om degene te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Overweeg factoren zoals de grootte van uw gezin, uw activiteiten, uw bestemmingen en eventuele persoonlijke medische behoeften. Vergeet niet om de inhoud van de EHBO-kit regelmatig te controleren en eventuele gebruikte of verlopen items te vervangen.


Care Plus EHBO kit - Compact

EHBO kit - Compact

In deze EHBO-set zitten verschillende verbandmaterialen om uiteenlopende wonden te verzorgen. Uiteraard mogen alcoholdoekjes ter ontsmetting niet ontbreken. In het pakket zitten pleisters voor grote en kleine wonden. Verder zitten er speciale kompressen in die niet verkleven. Verwijder bijvoorbeeld onmiddellijk splinters of andere potentieel ziekteverwekkende objecten met het pincet. Met het snelverband en de fixeertape behandel je een verzwikking van een gewricht. In de set zit verder een kleine schaar en een paar medische handschoenen van vinyl.



Care Plus EHBO kit - Family

EHBO kit - Family

Deze EHBO-set bevat pleisters en verbandmiddelen voor uiteenlopende doeleinden. Er zitten bijvoorbeeld speciale pleisters in voor de knokkels van je vingers. Denk verder aan niet verklevende kompressen, hydrofiele windsels, blaarpleisters en snelverband. Met de alcoholdoekjes ontsmet je een potentieel geïnfecteerde wond. Er zitten twee flesjes in om je ogen te spoelen. Verder bevat de EHBO-kit een pincet en een tekentang. Gebruik de driehoekige doek als mitella of fixeer een mogelijke botbreuk met de daarvoor geschikte verbandmaterialen.



Care Plus EHBO kit - Professional

EHBO kit - Professional

Dit is een behoorlijk uitgebreide kit. Wonden behandel je bijvoorbeeld met de ideale verbandmaterialen. Kies voor een standaard pleister of een exemplaar die speciaal bedoeld is voor je knokkels. Verminder de klachten van blaren met de speciaal daarvoor bedoelde blaarpleisters. Verder zijn er hydrofiele windsels, niet-verklevende kompressen en waterbestendige verbandmaterialen. Uiteraard ontbreken desinfectiedoekjes niet zodat je besmette verwondingen eveneens gericht behandelt. In deze set met medische hulpmiddelen zitten enorm veel materialen. Voor een aantal is enige medische ervaring noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan de infuusnaald, de bloedlancetten, het hechtdraad plus naald en het scalpel. De Care Plus EHBO Kit – Professional gaat dus een stuk verder dan een pleister plakken of een splinter verwijderen met een pincet.



EHBO kit rugzak

EHBO kit - Rugzak

In deze rugzak zitten EHBO-spullen voor een groep van 25 tot 100 personen in een omgeving met weinig risico. Het is een uitgebreide set met verbandmiddelen in meerdere formaten. Verder zit er onder andere een schaar in om kleding door te knippen en 2 nooddekens om warm te blijven. Met de oogspoeling voorkom je schade aan de ogen na blootstelling aan een schadelijke vloeistof. Daarnaast verzorg je een brandwond snel en efficiënt om ergere schade te voorkomen. Verder bevat de kit verschillende kompressen, medische handschoenen. Al deze EHBO-spullen in een rugzak waardoor het makkelijk is mee te nemen.


Een EHBO-kit is meer dan alleen een doos met medische benodigdheden; het is een levenslijn in noodsituaties. Of u nu thuis bent, op reis gaat, of gewoon onderweg bent, een goed gevulde en toegankelijke EHBO-kit kan u gemoedsrust geven en in sommige gevallen zelfs levens redden. Denk eraan: het is beter om het te hebben en het niet nodig te hebben, dan het nodig te hebben en het niet te hebben. Bekijk hier al onze EHBO kits.

Bezig met laden...