Sinds de nieuwe uitbraak van het Coronavirus vindt er massaal een run op mondkapjes plaats. Nu de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak tot een internationale bedreiging voor de volksgezondheid heeft uitgeroepen zijn de voorraden mondkapjes helemaal niet aan te slepen.

De ernst en omvang van het Coronavirus zijn op dit moment nog onduidelijk. Een behandeling specifiek voor het nieuwe Coronavirus bestaat nog niet.
Op dit moment zijn er meer dan 20.000 besmettingen wereldwijd geteld. De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Hoe besmettelijk het virus precies is en hoe snel het zich verspreidt, is nog niet goed bekend.

Mondkapjes in China

Geplande containers naar Europa worden in beslag genomen door Chinese overheid

Diverse typen mondkapjes worden gefabriceerd in China zelf en daar worden momenteel vrachten door de plaatselijke overheid in beslag genomen. Hierdoor worden de tekorten nog nijpender. Het is waarschijnlijk dat mondkapjes binnenkort nergens meer leverbaar zijn.

Wil je nog een aantal mondkapjes bemachtigen dan moet je snel zijn! Bijna nergens zijn ze meer verkrijgbaar. De bestellingen stromen binnen. We hebben nog net een laatste batch kunnen bemachtigen.