Het Nederlandse leidingwater behoort tot het schoonste leidingwater ter wereld. Toch zitten er nog veel stoffen in ons water die je wellicht liever niet binnen krijgt. Dit gaat vaak om kleine hoeveelheden, maar de effecten op lange termijn zijn niet altijd duidelijk. Door het gebruik van een waterfilter kun je in elke situatie schoon drinkwater krijgen. Berkey waterfilters zijn absolute topkwaliteit waterfilters die uitkomst bieden. Wil je dus echt het allerbeste drinkwater, neem dan een waterfilter.


Een fantastisch product voor op vakantie

In het buitenland, met name rond de middellandse zee, is het kraanwater van dusdanig slechte kwaliteit dat het niet direct drinkbaar is. Een waterfilter komt dan uitstekend van pas tijdens je vakantie in het buitenland.

berkey

Ook handig in geval van nood

Dagelijks vinden tientallen storingen in ons waternet plaats. Huishoudens zitten dan minimaal enkele uren zonder water. Kijk bijvoorbeeld eens op deze website voor alle storingen op dit moment. Tijdens dergelijke situaties wordt het water van de supermarkten gehamsterd en is dit water snel uitverkocht. Je kunt wel nagaan wat er gebeurt als ons waternet voor langere tijd niet meer functioneert! Een waterfilter biedt dan uitkomst.


Over Berkeywaterfilters

Berkey waterzuiveringssystemen zijn zogenaamde zwaartekrachtwaterzuiveraars. Deze waterzuiveraars werken zonder waterdruk of elektriciteit.

berkey

Het krachtige waterzuiveringssysteem zuivert zowel behandeld als onbehandeld water van bronnen zoals meren, beekjes, stilstaande vijvers en waterbronnen in derde wereldlanden. Een Berkey Waterfilter verwijdert volledig alle virussen, pathogene bacteriën, cysten en parasieten uit het water. Daarnaast onttrekt de Berkey schadelijke chemicaliën zoals herbiciden, pesticiden, organische oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen. Het waterfilter reduceert tevens zware metalen zoals lood, kwik, aluminium en cadmium.


Welke maat Berkey moet ik hebben?

Hoe groter de Berkey, hoe minder vaak deze bijgevuld hoeft te worden. Ook zijn de grotere modellen van Berkey aan te vullen met extra filterelementen zodat het water sneller gefilterd kan worden.

Alle Berkey watefilters

Hoeveel berkey waterfilter elementen heb ik nodig?

Standaard wordt bij elke systeem van Berkey (met uitzondering van de Berkey Go) twee filterelementen geleverd, zodat je de waterfilter gelijk kan gebruiken. Afhankelijk van het model is het mogelijk om extra filterelementen te installeren zodat de Berkey sneller filtert. Een Berkey uitgerust met twee filterelementen filtert ongeveer 13 liter water per uur. Met vier elementen wordt dit 26 liter water per uur.


Eenmalige aanschaf, goed voor jaren schoon drinkwater!

Een Berkey waterfilter met twee filterelementen kan 22.700 liter water filteren voordat de filters vervangen moeten worden. Bij gebruik van 38 liter water per week kan je deze elementen meer dan 11 jaar gebruiken! Omgerekend kost een liter drinkwater minder dan twee cent per liter!Bekijk hier al onze Berkey waterfilters